Jadi Seorang Ibu Kena Ada Beberapa Skill Di Bawah.. Skill Jarang-Jarang Ada Pada Orang Bujang…hah

Jadi Seorang Ibu Kena Ada Beberapa Skill Di Bawah.. Skill Jarang-Jarang Ada Pada Orang Bujang…hah

Menjadi seorang ibu bukan perkara yang mudah,banyak perkara kena berkorban dari segi masa,tenaga,deria tambahan dan lain-lain.Admin respect la pada ibu-ibu semua telah berjaya menjadi seorang ibu dan menggalas tanggungjawab dengan sempurna.Mari kita review skill yang ada secara outomatik pada seorang ibu.

 

1. Makan tidak payah kunyah..telan jeee sebab baru nak kunyah anak sudah nangisss nak susu la..nak peluk laa…sebab tu mak-mak ada bayii kecik biasa dia bambam sikit sebab dia telan je smuaa asal boleh makan…

 

2. Kena ada deria ajaib…deriaa yang mana anak baru menguweekk sikit kau da dengar sedangkan kau dekat bawah dia dekat bilik atas…deria ni ibu jee ada biasa suami tidak ada hahaha..anak dia ngekk macam bom pun die punya tidur tetep lenaa hahah opsss.

 

3. Kena ade skill jadi superman…batman..kluangman…sailormoon semuaa la sebab bila anak anda da tidur anda nak bangun buat kerja lain nak elak daripada dia tejaga skill-skill superhero perlu anda gunakan sebaik mungkin…masa tu laa kite akan nampak ibu-ibu ni keluar kan skill melompat tanpa bunyi..mengesott di katil ibarat askar dan sebagainya..

 

 

4. Mandi tak basah tidur tak lena tu bukan zaman becintaaa tauu menipu menbongakk jee..aku becinta dulu lena jee tidur basah je mandi…zaman ada anak kecik ye…memang mandi kau tak berapa nak basah asal mandii..kadang-kadang sabun badan pun kau tibaii pakai sabun mukaa asal bersabun..tidur tak lena pun ye..sebab deria ajaib kauu tu la…asal anak ekkk sikit kau tebangun…ekk sekit bangun…

 

5. Skill terakhir ni adalah skill paling hebat smuaa mak-mak..skill menahan bahan kumbahan ( veroon). Biasa time mak-mak ni nak membuang hajatt laa time tuu anak mengissss nak ikut..ketok-ketok bilik air…menangis ibarat di deraaa….kalao boleh set time bila time nak membunag hajat tu memang mak-mak semuaa akan set timing….bhahhaha

 

So…anda2 da ade skill dia atas??kalau ada boleh da jadi mak-mak hahhah…terima kasih pada semua ibu-ibu keran telah bersusah payah membesarkan anak-anak dan memberi kasih sayang yang tidak terhingga.

 

Anda Suka Artikel Ini? Klik Like Dan Share Ya Agar Lebih Ramai Dapat Info Yang Baik Ini. Terima kasih Di Atas Kerjasama Anda.