SUNWAY PYRAMID IALAH KEPUNYAAN ILLUMINATI?

SUNWAY PYRAMID IALAH KEPUNYAAN ILLUMINATI?

 

Illuminati (plural daripada Latin,Illuminatus tercerahkan) merupakannama yang merujuk pada sebuahorganisasi yang dianggotai oleh beberapa golongan bijak pandai tetapi mempunyainiat jahat atau licik dari pelbagai negara. Pada awalnya, istilah itu merujuk secara khusus kepada Illuminati Bavarian, sebuah pertubuhan rahsia eraPencerahan masyarakat yang ditubuhkan pada 1 Mei 1776. 

 

Di zaman moden ini ia digunakan untuk merujuk kepada organisasi yang diiktiraf persekongkolan yang bertindak sebagai bayang-bayang “kuasa di balik takhta”,dipercayai mengendalikan urusan dunia melalui kerajaan dan syarikat hari ini. Ia menjadi incarnation moden atau kelanjutan dari Bavarian Illuminati.

 

Dalam konteks ini, Illuminati sering digunakan dalam rujukan kepada NEW WORLD ORDER (NWO). Terdapat banyak teori konspirasi mempercayai bahawa Illuminati adalah dalang kepada peristiwa-peristiwa yang akan mendorong pada pembentukan New World Order.

 

Mereka bercita-cita untuk menjadi sebuah kerajaan dunia yg memerintah dan mengawal segala kejadian di muka bumi ini termasuklah ekonomi, politik dan sebagainya (infact,memang mereka telah berjaya mencapai cita-cita tersebut). Organisasi ini dikepalai oleh orang-orang ekstrimis yahudi yang kononnya bijak-pandai yang dari dulu hendak membalas dendam terhadap orang-orang islam.

 

 

Pengaruh Illuminati Di Sunway Pyramid

 

Pintu masuk dihiasi patung Firaun dan simbol Freemasons

Sunway Pyramid ialah sebuah mercu tanda berbentuk pusat beli-belah yang terletak di pusat Petaling Jaya. Pusat beli-belah ini dibuka pada bulan Julai 1997 sebagai pusat beli-belah dan hiburan bertema yang terulung di Malaysia. Salah satu daripada ciri-ciri rekabentuk yang paling mudah dicam ialah bentuk piramid berilhamkan Mesir purba dengan patung singa besaryang “menjaga” di pintu masuk.

 

Keseluruhan bangunan dihiasi gaya monumen, dilengkapi dengan hieroglif palsu yang menghiasi muka bangunan, disertakan patung dan ukiran berupa firaun dan rakyat Mesir purba.

 

Secara umumnya, binaan bangunan di sekitar kawasan ini berkonsepkan Mesir Kuno yang mengagungkan FIRAUN danSINGA yang menjadi PENJAGA Istana Haikal. Semua ini dapat dilihat pada rekabentuk dalaman (Interior) bangunan ini yang menggunakanSIMBOL dan UKIRAN ala Firaun seperti di papan tanda arah, simbol tandas dan gerbang pintu masuk utama.

 

Apa maksud semua ini melainkan membuktikan KEWUJUDAN TANGAN GHAIB JUAK-JUAK ILLUMINATI telah bertapak di Malaysia.

Anda Suka Artikel Ini? Klik Like Dan Share Ya Agar Lebih Ramai Dapat Info Yang Baik Ini. Terima kasih Di Atas Kerjasama Anda.