TEKNIK NI BUATKAN ANAK ANDA RASA LEBIH SELESA . IBU-IBU KENA AMBIK TAHU!

TEKNIK NI BUATKAN ANAK ANDA RASA LEBIH SELESA . IBU-IBU KENA AMBIK TAHU!

Susahnya bila malam anak tidak boleh tidur. Hidung tersumbat, batuk tidak berhenti-henti, demam, kembung perut dan macam-macam lagi.

Kalau sudah nama kata ada anak kecil, batuk kahak selesema demam kembung perut ruam campak tu memang tak akan lari la. Macam mana pun kena jaga juga walaupun sikit.

 

Teknik Selesakan Anak

 

1) Batuk Dan Selesema

Kunyit
Ini petua menghilangkan batuk secara tradisional. Tumbuk kunyit hidup dan sapukan kunyit tersebut di batang hidung dan dahi anak. Insha Allah, selepas beberapa kali percubaan, hingus akan kering.

2) Demam

  • Untuk menangani demam pada bayi usia tiga bulan ke atas, Anda boleh melakukan penanganan awal secara sederhana di rumah seperti:
  • Mandikan bayi Anda menggunakan air hangat. Pastikan air tersebut tidak terlalu panas untuk kulit bayi. Mandi air hangat juga memungkinkan si Kecil untuk menghirup udara hangat sehingga melancarkan penapasannya. Selain itu tubuh si Kecil juga akan terasa lebih rileks.
  • Setelah itu kenakan pakaian yang nyaman untuk bayi yang sedang demam seperti baju dengan bahan yang tipis. Hindari pakaian tebal dan bertumpuk.
  • Beri si Kecil asupan cairan yang cukup seperti ASI, susu formula, atau air putih, guna menghindari bayi dari dehidrasi.
  • Untuk penggunaan ubat-ubatan, Anda harus dapatkan terlebih dahulu kepada doktor sebelum memberikannya kepada si Kecil.

 

3) Kembung Perut 

Langkah atasi kembung perut pada baby

  • Membuat urutan sendiri contohnya urutan I Love You, Bicycling, Tiger in the tree. Boleh search di You Tube.
  • Boleh memanggil tukang urut yang berkaliber untuk mengurut baby.
  • Pastikan baby latch dengan sempurna semasa proses breastfeeding.
  • Selepas proses penyusuan, tak kira secara direct feed ataupon botol susu, pastikan anda burpkan baby.
  • Setiap kali lepas mandi, sebelum tidur malam, pastikan anda membuat urutan sedikit kepada bayi. Selepas urutan I Love You.
  • Ibu yang menyusukan mestilah elakkan makan makanan yang berangin. Sebagai contohnya kobis, brokoli, kailan, keledek dan sebagainya. Ibu menyusukan juga hendaklah sentiasa pastikan perut tidak kosong kerana ini juga salah satu faktor yang menyumbang baby mudah kembung.

 

 

Nak lagi mudah guna sahaja Set Trio. Ada baby balm, herbal oil, dengan herbal cream. Cuma Calit-calit sapu-sapu gosok-gosok selesai, sangat mudah.

 

SENANG KE SENANG…

 

Mari ikhtiar cara organik, lebih selamat….Grab set duo untuk orang tersayang. kombinasi hebat baby balm dengan herbal oil.

 

Disarankan standby 1 set di rumah untuk memudahkan ibu-ibu semua.

 

 

 

 

 

Psst: Balm ini bukan hanya untuk budak-budak kecil sahaja, ibu ayah semua boleh guna…memang mujarab

 

Info lebih lanjut tentang Set Trio ni, Puan Alfaathirah sedia membantu ibu-ibu. Klik pada link di bawah untuk khidmat percuma :

 

KLIK DI SINI

 

Anda Suka Artikel Ini? Klik Like Dan Share Ya Agar Lebih Ramai Dapat Info Yang Baik Ini. Terima kasih Di Atas Kerjasama Anda.