Tengok Isteri Orang Jangan Lupa isteri Sendiri

Tengok Isteri Orang Jangan Lupa isteri Sendiri

Assalamualaikum…

TENGOK.. panjang tak tajuk entry aku ni… hahaha.. ad aku kesah…. πŸ™‚

 

Ko orang perasan tak, orang perempuan ni kalau tengah borak2 dengan sape2, tiba-tiba ada anak sape2 la lalu depan dieorang mesti dieorang cakap ” tengok budak tu teringat lak anak aku yang dekat perantauan tu”…. tak kisah la kat perantauan ke ape… kadang2 anak yang dekat dalam bilik tengah tidur tu pun boleh dia teringatkn bile tengok anak orang lain….

 

 

Sudah menjadi lumrah, naluri seorang wanita yang bergelar ibu… dalam apa2 jua kadaan pon, anak2 tetap sentiasa dekat di hati dieorang kan…. Saya saya mak saya… πŸ™‚

 

Pada lelaki pulak, ko orang pernah dengar tak ayat “Tengok bini orang, lupa bini kita”… hehe agak pedas jugak la statement ni.. tapi aku tak tau la betul ke tak tentang fakta ni…

 

Tapi aku perasanΒ  jugak, bila suami isteri tengah berjalan2 kat mana2 ke, kalau ade bini orang yang cun melecun lalu sebelah,… eh jap, tak kira la cun ke tak, confirm si suami akan berpaling or melopong tengok perempuan tu kan.. walaupun bini sendiri ada kat sebelah. hehe

 

 

Inikan pula kalau bini tak de dekat sebelah dia kan.. confirm akan terlupa pasal bini sendiri tu … tak kn lelaki tu akan terpikir pasal bini sendiri kalau ternampak bini orang kan… ” tengok bini orang tu, tiba2 rindu lak aku kat bini aku yang ada kat perantauan tu”… hehe. ade ke? kalau ada, alhamdulillah πŸ™‚

 

Aku tak tau la betul ke tak tentang fakta ni… harap2 situasi pertama tu betul n situasi kedua tu salah la yerk.. πŸ™‚ kalau ko orang ada pendapat sendiri silalah lontarkan yer… dapatlah kita kongsi bersama2… πŸ™‚

 

Sekian…

 

Anda Suka Artikel Ini? Klik Like Dan Share Ya Agar Lebih Ramai Dapat Info Yang Baik Ini. Terima kasih Di Atas Kerjasama Anda.