Hias Rumah Sederhana Tampil Mewah… Lihat No 8 Anda Akan Terkejut

Hias Rumah Sederhana Tampil Mewah… Lihat No 8 Anda Akan Terkejut

Suka atau tidak, kita semua harus hidup sesuai dengan anggaran yang tersedia. Membayar untuk keperluan seperti bayar sewa atau pinjaman, makanan, pakaian dan transportasi sudah kita alokasikan, tapi sangat sedikit orang yang mengalokasikan dana untuk perabotan rumah mahal dan dekorasi ruang mutakhir. Tapi, kita tidak perlu menghabiskan banyak wang untuk membuat ruang tamu atau ruang keluarga Anda terlihat lebih mewah.

 

Siapa kata rumah sedeehana tidak boleh tampil mewah?Dengan hiasan yang betul dan susun atur perabot serta penilihan warna yang sesuai pasti rumah sedehana anda kelihatan berbeza.

 

1.Gunakan Warna lembut Atau Kertas Dinding Minimalis Pada Dinding

 

 

 

Salah satu kunci utama dalam dekorasi  rumah sedehana tapi mewah adalah pilihan rekaan pada dinding.Warna yang sesuai untuk digunakan adalah warna putih,kelabu dan krim.Anda juga boleh menghiasnya dengan kertas dinding dengan corak abstrak atau lace.Paling penting setiap ruang seimbang dan bersatu.

 

2.Rapikan Kabel

 

Salah satu hal yang dapat merosak dekorasi rumah sederhana tapi mewah adalah gangguan kabel-kabel yang berselerak. Mulai dari kabel TV, kipas angin, charger dan berbagai kabel lainnya. Untuk mewujudkan dekorasi rumah yang sempurna, pastikan anda menyembunyikan kabel tersebut agar tidak mencacatkan dekorasi.

 

3. Dekorasi Bunga Segar

 

 

Jika Anda ingin hiasan yang sederhana untuk mengubah ruang yang sederhana menjadi ruang yang tampak mewah, gunakan bunga segar. Ada kesan tersendiri dari bunga yang baru dipotong yang menyegarkan ruangan dengan cara yang tidak boleh ditiru hiasan buatan manusia. Bunga-bunga segar menambah kehangatan dan kepribadian dengan berbagai lingkungan dan dapat membuat udara jauh lebih segar.

 

4.Hiasi Dinding Dengan Gambar Keluarga

 

 

Menunjukan kemesraan keluarga juga boleh menjadi trik mengubah dekorasi rumah sederhana menjadi mewah versi anda sendiri. Bukan hanya dekorasi minimalis, tapi kemesraan keluarga juga boleh menambah kemewahan rumahmu. Jadi, jangan ragu menghiasi ruangan di rumah dengan berbagai gambar keluarga.

 

5. Maksimalkan Warna Putih  

 

 

Pernahkah Anda bertanya-tanya mengapa hampir semua model rumah dan apartmen berisi ruangan berdinding putih? Jawapannya sederhana: warna putih sesuai di semua tempat. Putih memberikan kesan bersih, terbuka, menyegarkan dan sesuai dengan kondisi apapun. Menggunakan beberapa perabot putih untuk menonjolkan aksen berwarna, seperti hiasan vas atau lukisan dapat menjadi trik yang mudah. Jika Anda ingin memfokuskan mata ke arah tertentu, gunakan dinding putih untuk menarik fokus ke elemen dekorasi ruang tersebut.

Hal ini tidak bererti menutup penggunaan warna lain. Jika Anda ingin menciptakan ruang yang lebih emosional atau hidup, Anda dpat menggunakan variasi warna lain.

 

6.Lampu yang Sesuai

 

 

Pemilihan lampu juga penting dalam menampilkan mood mewah pada dekorasi rumah anda.Lampu gantung moden yang minimalis antara yang sesuai digunakan bagi dekorasi yang sederhana tetapi mewah.Tidak perlu candelier hanya lampu gantung berbentuk bola,ormamen abstrak dan juga piramid pasti buatkan hiasan kediaman anda tidak kurang mewahnya malah punya kelas tersendiri.

 

7.Gunakan Meja bar Untuk Dapur

 

 

Daripada anda harus membeli meja dapur kembali dan juga menyediakan space untuk dapur bersih untuk memasak, lebih baik anda menyediakan meja bar yang boleh anda gunakan untuk memasak dan juga untuk meja makan. Jadi, selain hemat space, namun minimalis dan lebih mewah juga, kan?

 

8. Utamakan Kebersihan

 

Hal ini mungkin nampak simple, tapi anda akan terkejut bahawa membuat ruangan nampak mewah yang paling mudah dan murah adalah menjaganya tetap bersih, bebas dari barang-barang berserakan yang tidak perlu. Mengurangi pigura, gambar atau lukisan yang berlebihan dan menyimpan benda-benda sehari-hari di dalam laci atau almari dapat membuat kesan yang sama sekali berbeza. Mengatur dan menumpuk semua buku dan majalah dan jaga agar tidak terlalu banyak buku yang ada di luar. Hilangkan debu dan kotoran dari lantai, dinding dan furniture secara rutin.

 

 

Itulah beberapa tips dan trik dalam dekorasi rumah anda supaya nampak mewah dan mahal.

 

 

Anda Suka Artikel Ini? Klik Like Dan Share Ya Agar Lebih Ramai Dapat Info Yang Baik Ini. Terima kasih Di Atas Kerjasama Anda.